Skärmklipp 2018-05-22 13.22.14

Jag vill inte lida mer i kärleken

Det är många som har stängt portarna till kärleken för att de är rädda för att lida. För att de har hjärtat fyllt av svek och hål från besvikelser.
För att älska konsekvent och säkert måste vi först älska oss själva.
Och även om det alltid kommer vara bättre att vara glad
ensam istället för i dåligt sällskap så kommer en ny röst
som säger ”jag tycker om dig” att läka såren från förr.
Vi har alla våra sår från förr, men kärleken är ett äventyr som alltid är värt besväret vid varje tillfälle i våra liv. Det är därför viktigt att vi har följande aspekter i åtanke:
Du bör ha klart för sig att den som tycker om dig inte alltid kommer att stanna och att kärleken inte är evig. Ge därför inte allt för att inte få någonting tillbaks, tänk på din personliga utveckling, undvik inte jobb, drömmar och vänner… Lämna inte bakom dig det som gör dig till den du är, för då kan du förlora allt i vilket ögonblick som helst.
Älska utan att vara beroende. Var beroende av dig själv, men konstruera ändå kärleken så bra som du kan. Skapa kärleken men höj även din självkänsla, din identitet…
Erbjud frihet med integritet, utan rädslor, utan skuggor från förr, utan osäkerheter som andra måste lösa åt dig. Var modig och visa mod för den du tycker om, och det du vill är att vara glad och inte att bli sårad.
Sök inte efter en perfekt kärlek eller en perfekt relation. Detta finns inte. Relationen växer från dag till dag med styrkor och svagheter.
Att verkligen älska innebär att växa tillsammans under svåra tider; det är att tycka om och att förstå; det är att överleva med vänskap och att njuta av passionen utan falskhet.
Den som älskar dig sårar dig inte, för den som älskar dig vill göra dig lycklig.

 

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter